Bronbemaling

Theo-van-Velzen_bronbemaling-beeld-2

Betrouwbare bronbemaling

Dat is wat u van ons kunt verwachten. Want wie werkzaamheden in de grond verricht, wil dit droog en veilig kunnen doen en geen last hebben van het aanwezige, overtollige grondwater. Theo van Velzen Grondboortechniek en Bronbemaling zorgt ervoor dat het grondwater efficiënt wordt opgepompt en op de juiste manier wordt afgevoerd. Zo ontstaat er een veilige bouwput waar droog gewerkt kan worden. Tijdens de aanleg van infrastructurele werken bijvoorbeeld of bij het bouwen van kelders of om de stabiliteit van dijken te verhogen.

Bronbemaling met snelle uitvoering

Ben je als aannemer of zzp'er op zoek naar professionele bronbemaling voor jouw landelijke of lokale project? Vraag voor een snelle opvolging en uitvoering gemakkelijke een offerte aan bij Bronbemaling.com. Zo voeren we hier niet alleen bronbemaling uit, maar denken met je mee vanuit meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van watermanagement.

Bronbemaling nodig
of een van onze andere diensten?

Onze technieken

Voor elke situatie, bodemlaag en elk bemalingsdoel, hebben wij de juiste technieken in huis. Van verticale filters, deelwell-bronnen, vacuümbemaling, spanningsbemaling tot geautomatiseerde maatwerkbemaling en onze innovatieve DSI®-retourbemaling. Wij adviseren u graag over de meest geschikte oplossing voor uw vraagstuk.

Verticale bemaling

Bij verticale bronbemaling voeren we overtollig grondwater af via verticaal geplaatste zuigbuizen (filters). De filters worden daarbij rondom de bouwput geplaatst. Wij werken met verschillende systemen om verticaal te bemalen. Denk aan vacuümbemaling, spanningsbemaling, deepwell-bemaling en zwaartekrachtbemaling.

Horizontale bemaling of drainage

Bij horizontale bemaling oftewel drainage voeren we grondwater af via horizontaal geplaatste zuigbuizen (drains). Deze drains frezen we onder de bouwput. We gebruiken ze bijvoorbeeld bij het aanleggen van ondergrondse kabels of leidingtracés.

DSI®-retourbemaling

Bij retourbemaling breng je het opgepompte water op een nabijgelegen plek weer terug in de grond. Handig om bijvoorbeeld overtollig regenwater af te voeren. Wij werken hiervoor met de duurzame DSI®/FHVI-infiltratietechniek. Een effectieve en eenvoudige oplossing om overtollig regenwater direct terug te brengen in de bodem.

Grondwatermonitoring

Wie met grondwater werkt, wil op elk moment toegang hebben tot de laatste data. Wij hebben hiervoor een slim besturingssysteem dat het grondwaterpeil voortdurend monitort en optimaal in de gaten houdt. Dit besturingssysteem kan op afstand worden uitgelezen en aangestuurd. Hiermee waarborgt u altijd en overal de meest optimale waterstand en kunnen we snel ingrijpen als er bijvoorbeeld in korte tijd veel regen valt.

Bronbemaling nodig of een van onze andere diensten?

Scroll naar boven