Brandputten & brandbronnen

Theo-van-Velzen_brandputten

Betrouwbare brandbronnen

Een brandbron zorgt voor voldoende bluswater. Bijvoorbeeld in een woonwijk of industrieterrein. Naast het boren van brandbronnen en het vakkundig plaatsen ervan, zorgen wij er ook voor dat de brandbron perfect wordt onderhouden. Hiervoor bieden wij een onderhoudscontract. Zo weet u zeker dat de bron goed functioneert wanneer het echt nodig is. Want betrouwbaarheid en veiligheid staan voorop.

Brandputten met snelle uitvoering

Wil je als aannemer of zzp'er voor jouw lokale of landelijke project brandputten boren en plaatsen? Vraag voor een snelle opvolging en uitvoering gemakkelijke een offerte aan bij Bronbemaling.com. Naast het boren en plaatsen denken we mee vanuit meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van watervraagstukken.

Brandput nodig
of een vraag over onze dienstverlening?

Waarom een brandput aanleggen?

Simpel. Wie een brand snel wil bestrijden, moet over voldoende bluswater beschikken. Het is daarom aan te raden om in woonwijken en op industrie- en bedrijfsterreinen een brandput te plaatsen. Enkele voordelen:

  • Gegarandeerd voldoende water en een onafgebroken waterlevering op de plek waar je het nodig hebt.
  • Brandputten zijn vrijwel overal toepasbaar en in elke gewenste capaciteit.
  • De kans op bevriezing is erg klein.
  • Financieel vaak aantrekkelijker dan reservoirs, bufferkelders en waterleidingaansluitingen.
  • Eenvoudig en snel te regelen en plaatsen.
  • Mogelijke korting op de brandverzekering.

Om bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie te voorzien van water, is een professionele brandput een ruimtebesparende en voordelige oplossing. Een watervoorziening via de waterleidingmaatschappij is vaak duur in verband met opgravingen en aanpassing van de waterleiding. Een doorsnee wateraansluiting voldoet namelijk vaak niet, omdat het sprinklersysteem een andere capaciteit nodig heeft. Een geboorde brandput is leverbaar in iedere capaciteit tegen een aantrekkelijke investering.

Theo-van-Velzen_brandputten
Theo-van-Velzen_brandputten

Uitgevoerd door ervaren boormeesters

Al onze boringen worden uitgevoerd door onze eigen ervaren boormeesters en professionele boorstellingen. Door gebruik te maken van verschillende grondboormachines van variërende afmetingen, hebben wij voor iedere boorlocatie een passende machine. Wij leveren brandputten met verschillende capaciteiten en diameters. Naast de aanleg van de brandput kunnen wij ook andere werkzaamheden uit handen nemen. Van aanrijdbeveiligingen tot aanwijsborden, RVS-bronkoppen, pompinstallaties, onderhouds- en controlewerkzaamheden. Wij weten precies wat nodig is voor het juist inrichten en optimaal gebruiken van de brandput.

Onderhoud en inspectie van brandputten

Behalve het boren van een brandput en het vakkundig plaatsen ervan, is het belangrijk te zorgen voor goed onderhoud. Steeds meer gemeenten, brandweerkorpsen, instellingen en bedrijven zijn genoodzaakt hun brandputten periodiek te laten keuren. Natuurlijk is het van groot belang dat brandputten, net als overige blusmiddelen, goed functioneren op het moment dat het echt nodig is. De inspectie van brandputten nemen wij graag voor u uit handen.

Tijdens de brandputinspectie leggen wij de bevindingen digitaal vast. Dit doen we aan de hand van een uitgebreide checklist en een speciaal voor brandputten opgesteld beoordelingsprogramma. Is de brandput goedgekeurd, dan ontvangt de opdrachtgever een rapportage, met daarin alle bevindingen en gestelde eisen waaraan een brandbron moet voldoen. Hierdoor zorgen we ervoor dat een brandput een betrouwbare blusvoorziening blijft. En gezien de levensduur, een goede investering. Aangezien een brandput alleen wordt gebruikt in het geval van een calamiteit, wilt u erop kunnen vertrouwen dat hij werkt bij calamiteiten. En ook mooi meegenomen: deze investering geeft veelal premiekorting op uw brandverzekering.

Theo-van-Velzen_brandputten

Brandput nodig of een vraag over onze dienstverlening?

Scroll naar boven