Wat we doen

Theo-van-Velzen_watwedoen-beeld-3

Aanpakken en oplossen van grondwaterproblemen

Het werken met grondwater is onze specialiteit. Al 100 jaar lossen wij grondwaterproblemen op voor overheden, industrie en bouw- en infrabedrijven. Snel, efficiënt en altijd met het einddoel in gedachten. Ons motto? Wij gaan ver om uw project verder te helpen. Dat betekent dat we niet alleen zorgen voor een veilige en droge werkplek voor onze opdrachtgevers, maar dat er ook gedacht wordt aan alle randvoorwaarden. Milieu, kostenefficiëntie, risicomanagement en het regelen van de juiste vergunningen. Kortom: wij doen alles om uw project in beweging te houden. Wat er ook gebeurt.

Deze diensten leveren wij

Bronbemaling

Het doel van bronbemaling is simpel: het grondwater op een specifieke plek tijdelijk verlagen. Zodat er gebouwd kan worden of werkzaamheden in de grond kunnen worden verricht. Denk aan het aanleggen van tunnels, de bouw van een kantorenpand of de aanleg van ondergrondse containers. Voor elk project kijken en adviseren wij welke bronbemaling nodig is om het werk zo snel, veilig en efficiënt mogelijk te realiseren.

Drainage

Bij bepaalde bodemprofielen is horizontale bronbemaling of drainage het beste ontwateringssysteem. Wij zorgen ervoor dat het grondwerk voor rioleringen, bouwputten, kabels en leidingen droog en zonder risico’s kan worden verricht.

Grondboringen

Het plaatsen van filters, aanleggen van beregeningsbronnen, Warmte- en Koude Opslag (WKO) of een eigen watervoorziening: voor elk vraagstuk en grondsoort hebben wij de juiste boortechniek in huis.

Pompinstallaties

Tijdelijk en permanent: pompinstallaties hebben we in allerlei soorten en maten. Door onze grote verhuurvloot kunnen we snel inspelen op uw vraag. Vraagt de situatie om meer dan een standaardoplossing? Dan ontwikkelen wij zelf de juiste oplossing in onze werkplaats.

Brandbronnen

Een brandbron of brandput zorgt ervoor dat er altijd voldoende bluswater beschikbaar is. Bijvoorbeeld in een woonwijk of industrieterrein. Naast het boren van brandputten en het vakkundig plaatsen ervan, zorgen wij er ook voor dat de brandbron altijd perfect onderhouden is en bij calamiteiten het juiste debiet haalt. Zo weet u zeker dat hij goed functioneert wanneer het echt nodig is.

Grondwaterzuivering

Wilt u water zuiveren of behandelen om het veilig te lozen in het oppervlaktewater of rioolstelsel? Of om het veilig te infiltreren in de bodem? Wij ontwerpen, bouwen, verhuren en onderhouden de complete installaties voor je.

Bronbemaling nodig of een van onze andere diensten?

Scroll naar boven