Pand Theo van Velzen - Alkmaar

Helioheroes

Wie zijn deze handbikers?

Helioheroes is een handbiketeam, die bestaat uit (ex) revalidanten en leerlingen van Heliomare, elk jaar is de samenstelling van het team anders.

De HandbikeBattle is een uitdagende wedstrijd voor rolstoelgebruikers op de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk. Tijdens de wedstrijd gaan onder het motto “Samen overwinnen” diverse teams van revalidatiecentra de strijd met elkaar aan. De deelnemers worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en het zelfvertrouwen te vergroten. Letterlijk door een berg te overwinnen!

Handbike is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een motorische beperking. Men beweegt zich voort in een handbike, speciale fiets waarvan de pendalen gelijkmatig worden voortbewogen door de armen of in ieder geval de bovenste extremiteiten. Dit in tegenstelling tot een ligfiets, die wordt voortbewogen door de benen.

"Theo van Velzen heeft een touringcar beschikbaar gesteld voor de Helioheroes met de van Velzen Bronbemaling Partybus".

Zes (ex)revalidanten van Heliomare gingen 18 juni  de uitdaging van hun leven aan door in het Kaunertal in Oostenrijk  een berg te bedwingen met een handbike. In totaal beklommen zij in een tocht van 20 kilometer een berg met bijna 900 hoogtemeters met stijgingspercentages van 8 tot 14%!  Het is dan ook een bijzondere prestatie voor zowel de deelnemers als de begeleiding om dit te volbrengen.
Mede dankzij de prachtige bedrijfsparty-bus konden de 6 deelnemers en hun 10 begeleiders samen reizen, genieten en ontspannen in de aanloop naar deze spannende prestatie. Samen met twee geweldige vrijwillige chauffeurs heeft de bus ons veilig van en naar Oostenrijk gebracht. Het was super om samen in deze bus te kunnen reizen.

Theo van Velzen bedankt!